Sunday, July 7, 2013

Ilk yatili misafir maceramiz~

@ 11:13 PM

Gecen hafta bize seygilisiyle birlikte kuzenim geldi. Buradan Colorado'ya gectiler ama 4-5 gun bizde kaldilar.
Kendimizde gezmeyi sevdigimiz icin onlari seve seve bol bol gezdirdik. Ikisinin de pestili cikti. :)
Yinede hoslarina gitti. Mutlu ayrildiklarini hissettim.

Onlara her $ey ilginc geldi.
Arada sirada gercekten ilginc olaylarda olmadi degil. Mesela, ucaktan indiler. Onlari almaya gittik, eve donerken yolda gegik gorduk. Bayadir gormuyordum. Sincaplar, tavsanlar falan neyse de gegik yani bu. Insanlarin yogun yasadigi yerlerde denk gelme ihtimali cok dusuktur normalde.

Onun disinda sokaklarda, yollarda dola$irken "Yahu biz niye bunlari yapamiyoruz? Ne guzel seyler bunlar... " falan gibi seyler demeleri hosuma gitti. 
Gercekten onyargisiz, yada az onyargiyla baktiklarini hissetmemi sagladi.

Robby'i coook sevdiler. Durup durup ayy ne kadar iyi, ne kadar dusunceli, ne kadar saygili,  vs. diyip duruyorlar. Ben onun o hallerine ali$tigim icin bana normal geliyor. Ayy ne var bunda normal bir adam iste modundayim. :)

Oturdugumuz mahalleyi cok sevdiler. Bende seviyorum. Hem mimarisi guzel hemde yuruyerek yasanilabilir bir mahalle.  Bu Amerika'da az bulunur bir ozelliktir. Genellikle pek cok mahallede her yere arabayla gitmek gerekir ve arabayla bile gidilebilir yerler sINIrlidir. Neyseki, bizim mahallede canimiz SIKILinca yuruyerek gidebilecegimiz cok sayida pastane, restorant, sinema, butik, ve degisik dekorasyon magazalari var.

Bir de evimizi cok sevdiler. Iste ona cok sasirdim. Cunku bizim evin hic bir ozelligi yok bence. O yuzden tasinirken her seyi atip, yenisini almayi dusunuyoruz. Tasinmadan derli toplu bir anini yakalayabilirsem fotografini cekip koymayi planliyorum.

Daha oncede dedigim gibi, suan her sey ilginc geldigi icin bol bol fotograf cektiler. Dolayisiyla fotograflar kuzenin objektifinden.

Chicagonun etrafindaki pek cok mahallede oldugu gibi bizim mahallemizinde topu var.  Uzerinde mahallenin adi yaziyor. Tabi bu fotografta yazi arkada kaldigi icin gozukmuyor.

La grange ball

Yurumeye devam ediyoruz top arkamizda kaldi.

Topun etrafinda kocaman bir cim saha, beyzbol antrenmani yapilan alan ve rocket ball diye bir oynu oynamak icin duvarlar var.

la grange

la grange

Hala nevigasyonu yada akilli telefonu olmayan 3-5 kisi varsa onlar icin yol, yon gosteren tabela 

la grange

Sandvicleri ve salatalari guzel, tatlilari ve kekleri adina yakismayacak kadar berbat, cogu zaman bayat olan corner bakery
la grange

la grange

la grange


Starbucks'in masa ve sandalyeleri

la grange

la grange

Eskiden SIK SIK gitsekte, bu aralar pek ugramadigimiz fast food'cu QBBQ'nun masa-sandalyeleri

La grange

Town'umuzun onlarca kilisesinden en eskisi

La grange

Saat kulesi

la grange

Ara sokaklardaki resimler

la grange

La grange

Bir ara sokak daha

la grange

la grange

Yol kenarindaki agaclar

La grange

Agaclarin dibine kadar beton dokmek yerine hem insanlarin uzerinden rahatca yuruyebilecegi hemde yagmur sulariyla beslenirken koklerinin de betonu kirmayacagi sekilde yapilmis metal tablalar.

la grange

instagram'dan takip edenlerin tahmin edecegi gibi town'umuzun arka sokaklari
Yesillikli yollar ve guzel evler

la grange

Bu $ey yangin icin. Yangin ciktiginda itfaiye gelip borularini buraya bagliyor ve suyu bu $eyden aliyor. 
Ve olur ha Amerika'ya gelirseniz sakin etrafina park etmeyin, aksi halde arabanizi cekerler.

la grange


Kucuk bir town olmasina ragmen SIK SIK durup bakindigimiz icin gezimiz uzun surdu. Haliyle yorulduk aciktik, yakinlardaki bir Meksika restoranina gittik. Ikiside cok begendi. Bizim damak zevkimize cok uygun buldular. Aksam yemekten sonra SIKILmasinlar, hemde Amerika'da sinema izlemis olasunlar degisik gelir belki diye sinemaya gittik. Great Gatsby'e ne zamandir gitmek isteyip,  gidememistim. Benim icin iyi oldu, begendim ama keske goruntu kaliteleri daha yuksek olan bir sinemada izleseydim. Mahalle sinemasi hafif kacti.

Bize iyi oldu ama zavalli cocuklar sinemada uyuyakalmislar. Hem jet lag hem 14 saat ucak yolculugu kolay degil.

la grange movie theatre

O kadar yorgunluktan sonra ertesi gun aksam 3'e kadar uyudular. Pek bir sey yapamadik. Etraftaki ali$-veri$ merkezlerine falan gittik.

Sonraki 2 gunu tamamen Chicago'ya ayirdik. 
Harika zaman gecirdik. En kisa zamanda yazmayi umuyorum. 
Bol Chicago manzarali postlar geliyor hazir olun! 

0 comments:

Follow me~

 

KaLinka Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review