Monday, September 16, 2013

Fimo yufkali borek~

@ 10:47 PM 4 comments
fimo borek
En sevdigim borek elde acilan carsaf boregidir. Onun tadini hic bir seye degismem ama yogurmasi acmasi derken cok ugrastirdigi icin her zaman yapamiyorum. Hele hele bu aralar ta$inma i$leri nedeniyle cok me$gul oldugum icin vaktim ve enerjim hic olmuyor.

Gel gelelim, i$tah ba$a bela!
Ne vakitsizlik dinliyor ne me$guliyet :)

Yine oyle i$tahli bir gunumde, ta$inma nedeniyle uzun zamandir market ali$-veri$i yapmadigim icin buyuk olcude bo$ olan buz dolabimiza nereden ne cikarabilirim diye bakiyordum ki...

Ne goreyim?
Buzlukta fimo yufkalar bana goz kirpiyor.

$uan Turkiye'de var mi bilmiyorum, eskiden yoktu. Bizim bildigimiz baklava yufkasina benziyor. Arada sirada baklava yapmak icin aliyorum. O sebepten almis ve buzluga atmis, sonrada unutmus olmaliyim.

Neli yapacagima karar vermemse, hic zor olmadi cunku zaten sadece bir kucuk kalip peynir vardi. :)

Biraz karabiber, biraz taze sogan ve madonozla karistirdim.
Gozume az gozuktu.
Dolapta kucuk bir tasta yogurt mayalamak icin sakladigim az bir yogurdum vardi.

Bo$ ver dedim kendime.
Bu vaziyette yogurt mayalayacak halim yok (ki yogurt mayaladigim tencereyi pek cok mutfak esyasiyla birlikte kutulayip yeni eve gonderdim bile), ta$inirken yanimda azicik yogurt mayasi goturecek halim de yok.
En guzeli onu da karistirmak.

Sonra fimo yufkayi uzun dikdortgen parcalar halinde kestim.
Bir uca ici yerle$tirdim.
Kenarlardan kivirip, yuvarladim gitti.
Yufka cok cok ince oldugu icin 4-5 kati beraberce sardim.
Yanyana yerlestirip, uzerine yumurta sarisi, susam,
sicak firinda 175 C'da 20 dakikada citir citir pisti.

Sonuc bence ba$ariliydi. Pek guzel gitti.

Sabah sevgili i$ yerine de goturdu. O da pek begenmi$.

Ke$ke hep boyle az ugra$tiran tatlari sevsek ne guzel olur dimi?




Sunday, September 15, 2013

Asrin mucizesi Hindistan cevizi yagi~

@ 10:17 PM 5 comments

Burada  saclarima nasil iyi geldigini anlatip, bulundugu yuzyilin bulu$u olduguna dusundugumu yazmistim. Cildimi guzellestirmesiyle asrin mucizesine terfi ettirdim. :)

Nasil kullandigima gelicek olursak;

organic virgin coconut oil

Sacima surdugum gecelerden sacimdan yuzume bulasanlari saymamakla beraber haftada 2 gece yatmadan 1 saat kadar once yuzumu yuz yikama jelimle temizledikten sonra 4-5 damla kadar yagi direkt yuzume ve boynuma suruyorum.  Sabaha kadar yuzumde kaliyor. 
Cildim yagli, hatta donem donem sivilceli olmasina ragmen fazladan yaglandirma yada sivilcelendirme gibi bir olayi yok. Aksine belki biraz azaltmis bile olabilir.

Surdukten sonra ellerimi yikamayip tenim eminceye kadar hic bir yere degmiyorum. Hatta genellikle i$i garantiye almak icin plastik eldiven giyiyorum. Zaten 15-20 dakikaya kalmadan ellerime hic bir sey surmemis gibi hissediyorum. Ellerim pamuk gibi oluyor.

Bekleyemeyecegim zamanlar icin vazelinin 350 gramlik battal boy vucut losyonunun icine 1 cay bardagi kadar karistirdim.  Direkt surmeye nazaran daha az etkiler belki ama hic yoktan iyidir. 

Cildime ve sacima surdugum gunlerde ilk yarim saat surekli burnum akiyor. Sonra burnumun akmasi suruyor.
Ilk baslarda alerjim var sandim. Neticede tropikal bir meyva ve alerji yapiyor olabilir dedim kendime. 
Sonra anladimki bazen daha az bazen daha cok akiyor burnum.
Bir zaman sonra farkettimki sinuzitime iyi geliyor. Burnum bir muddet $aril $aril akiyor belki ama ne ba$ agrisi ne bir $ey kalmiyor. Bombo$ ve saglikli sinuslerle mutlu mutlu yasiyorum. 

Dedigim gibi alerjik bir bunyem oldugu icin deterjanlar falan alerji yapiyor. O yuzden bebek deterjani kullaniyorum. En son yumusatici yerine gecsin diye 5 litrelik sivi deterjanin icine 1 su bardagi hindistan cevizi yagi karistirdim. Ohh pek guzel oldu. Utulerim kolaylasti. 
Bunun icin tabiki organik yada cold press olmasina gerek yok ama cilt ve sacta ise yarayabilmesi icin organik ve cold press olmasina dikkat edin. 

Aramizda ba$ka kim hindistan cevizi yagi kullaniyor? Ne icin ve nasil kullaniyoruz? 
Bilmek isterim, payla$irsaniz mutlu olurum.

Thursday, September 12, 2013

Yaz indirimi ali$-veri$leri

@ 4:36 PM 2 comments
Yaz sonu indirimlerinden bir $ey alamazsa catlayanlardanim. 
Gecenlerde catlamamak icin kendimi magazalara attim. 

7ce4f77d-d84a-47eb-85c4-aa195988e4af

Kirmizi ve diger pek cok canli renklerdeki elbiseleri Amerika'da hep zencilerin uzerinde gordugum icin aslinda biraz mesafeliyim ama bu sefer cok begendim ve dayanamadim.

Sirtinin "cut out" trendine uygun olmasi, yuvarlak, halterimsi yakasi ve can inen etegine vuruldum.

Kumasinin krep olmasi negatif bir ozellik olsada zaten Chicago'da hava hic bir zaman cok sicak olmuyor. Dolayisiylahic bir zaman krepten rahatsiz olacak kadar terlemiyorum.

Onumudeki yaz ve kisin soguktan bunalip guneye gittigimizde  cok rahat giyebilirim. 

Miami'de denizden cikip uzerine bir elbise giyip, club/bar/vs. yerlere giden kadinlara hep ozenmisimdir. Bu elbiseyi o sekilde kullanabilecegimi dusunuyorum. 





Untitled
Sirada pek romantik dantelli elbisem var. 
Sanirim her sene boyle bir elbise aliyorum. Farkli renklerde benzerlerinden pek cok defa giymisimdir. 

Icinin pamuklu astari, olculu gogus dekoltesi ve eteginin dizin hemen uzerinde bitmesini sevdim. 

Yuksek dolgu topuklu, bilekten baglanan espadrillerimle daha spor bir hava verirken, sivri topuklu nude ayakkabilarimla klasik bir siklik yaratabiliyorum.


Boyle elbiselerin her duruma uydurulabilir ve her durumda $ik olabilir halini seviyorum.

Her iki elbiseyi de Forever21'dan aldim. 
Turkiye'ye en kisa zamanda acilmasini diliyorum. Turk kadini onsuz cok sey kaciriyor. Her gittigimde hem uygun fiyatli hemde guzel seyler buluyorum. 

591f7d94-9b4f-45f9-a9fb-a954a6833254

Ayakkabilarim me too'dan. 
Topugu, tabani her seyi cok rahat.
Simdiden bir cok kere giydim. 
Hem topuklu hem rahat ayakkabi arayanlara tavsiye ederim. 
Emin olun hayal kirikligina ugramayacaksiniz.





Tuesday, September 10, 2013

Bah, Humbug! (A Christmas Street Romantic Comedy Novella) ~

@ 9:40 PM 0 comments
Son zamanlarda cok sayida kitap bitirmeme ragmen hic birini yazmamis olmam ne kotu. Gerci fotograflari ve yazilari hazir olan, edit edip yayinlanmayi bekleyen postlara bile vakit bulamadigim gunler gecirdigimi dusunecek olursak normal.

Bu yaz sahile gittikce okumaya calistim. Ben malesef her buldugu boslukta okuyabilenlerden degilim. Sadece kitaba odaklanip oyle okumam lazim. Aksi halde hikayenin icerisine giremiyor kelimeleri okuyorum. Belki ana dilimde okuyor olsam oyle olmam bilemiyorum. Zamanla her boslukta kitap okuyabilen ve buna ragmen hikayeye girebilen bir okur olmak cok istiyorum. O tur insanlara cok ozeniyorum, umarim bir gun bende oyle olurum.
An itibariyle kitap-kum-gunes keyif halindeyim

En son Noel sezonunda yasanan romantik komedi tarzinda oldugu iddiasinda olan, fakat bana gore sadece bir adam, bir kadinin ve etrafindaki insanlarin Noel sezonu yasadiklarini konu alan hikayesini okudum.
Siradan insan hikayelerini sevdigim icin iddia ettigi gibi komik yada romantik olmadigi halde sevdim.
Kisa bir kitapti. Hatta fazla bile kisaydi. Hikaye biraz daha uzatilip gelistirilmeliydi. Bitirdigimde kafamda bir suru bosluk vardi.
Yine de bedava bir kitaptan cok $ikayet etmek olmaz sanirim. Her halukarda bir emek verilmis ama buliyorum ki, yazar $ohrete kavusuncaya kadar emeginin karsiligini pek alamayacak. Bari ovgu duysun garibanim.
Bo$luklara, hatta sacmaliklara ragmen kendisini okutan bir hikayeydi. Biraktigimda elime almakta hic zorlanmadim. Ayni yazarin ba$ka kitaplarini kesinlikle okumayi dusunurum.

Bu kitabi indirmek isterseniz buraya ,  diger okudugum kitaplari gormek icin buraya , kindle kitaplarinin bilgisayardan ve smart phone'dan nasil okunabilecegini anlattigim yaz icin buraya bakabilirsiniz.

Anne usulu kiymali taze fasulye~

@ 1:36 AM 0 comments
Hani bazi yemekler vardir; hazirlanmasi, yapimi kolay, ve malzemesinin bulunurlugu kolay, bildik ve sade ama bir o kadar da lezzetli, ne zaman olsa yenilebilir. I$te taze fasulye benim icin bu yemeklerden, kiymali, patatesli, zeytin yagli her turlu yiyebilirim.

Gecen gun yine yapmistim, yine severek yemistik. Sevgilim de cok begendi ve bunu illaki bloguna yazmalisin dedi.

Eminim herkes biliyordur ama bende annemden ogrendigim tarifi yazmak isterim.
Green beans
Malzemeler

1 kilo taze fasulye
yarim kilo kiyma
2 buyuk boy domates
2 kup seker
1 tutam tuz
1 cay kasigi karbonat
yarim cay bardagi zeytin yagi

Kiymali taze fasulyeyi  nasil yapiyorum?

1 kilo taze fasulyeyi temizleyip yikiyorum. Ben uzun uzun sevdigim icin cok kucuk parcalara bolmuyorum ama bolunebilir.

Fasulyeleri  kaynar suyun icine 1 cay kasigi karbonat atarak bir kenarda bekletiyorum. Bu sayede hem fasulyenin vitaminleri olmemis oluyor hemde fasulyeler yesilligini kaybetmiyor.

Bu esnada tencerede 1 bardak suyla yarim kilo kiymayi  suyunu yari yariya cekinceye kadar orta ateste pisiriyorum.

2 buyuk boy domatesi soyup kucuk kupler halinde dogruyorum.

Kiyma pistikten sonra fasulyeleri suzuyor ve domateslerle beraber tencereye ekliyorum.

Uzerine 2 kup seker ve 1 tutap tuzu ekleyip 10 dakika daha pisiyor ve altini kapatiyorum.

Yarim cay bardagi zeytin yagini ekleyip karistiriyor ve kapagini kapatiyorum.

Tatlarin birbirine sini$mesi icin 10-15 dakika bekledikten sonra yemege hazir oluyor. Ki ben bu esnada genellikle sofrayi hazirliyor oluyorum.

***

Sebzenin tazeligine gore pisme suresinin 10 dakika daha uzayabilecegini dusunuyorum.

Benim kullandigim kiyma hindi kiymasiydi -ki bence taze fasulye hindi kiymasinin yavanligini en iyi kamufle eden sebzelerden- bu yuzden yarim cay bardagi yag ekledim. Yagli bir kiyma olsaydi eklemezdim.

***


Follow me~

 

KaLinka Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review