En sevdigim borek elde acilan carsaf boregidir. Onun tadini hic bir seye degismem ama yogurmasi acmasi derken cok ugrastirdigi icin her zaman yapamiyorum. Hele hele bu aralar ta$inma i$leri nedeniyle cok me$gul oldugum icin vaktim ve enerjim hic olmuyor.
Gel gelelim, i$tah ba$a bela!
Ne vakitsizlik dinliyor ne me$guliyet :)
Yine oyle i$tahli bir gunumde, ta$inma nedeniyle uzun zamandir market ali$-veri$i yapmadigim icin buyuk olcude bo$ olan buz dolabimiza nereden ne cikarabilirim diye bakiyordum ki...
Ne goreyim?
Buzlukta fimo yufkalar bana goz kirpiyor.
$uan Turkiye'de var mi bilmiyorum, eskiden yoktu. Bizim bildigimiz baklava yufkasina benziyor. Arada sirada baklava yapmak icin aliyorum. O sebepten almis ve buzluga atmis, sonrada unutmus olmaliyim.
Neli yapacagima karar vermemse, hic zor olmadi cunku zaten sadece bir kucuk kalip peynir vardi. :)
Biraz karabiber, biraz taze sogan ve madonozla karistirdim.
Gozume az gozuktu.
Dolapta kucuk bir tasta yogurt mayalamak icin sakladigim az bir yogurdum vardi.
Bo$ ver dedim kendime.
Bu vaziyette yogurt mayalayacak halim yok (ki yogurt mayaladigim tencereyi pek cok mutfak esyasiyla birlikte kutulayip yeni eve gonderdim bile), ta$inirken yanimda azicik yogurt mayasi goturecek halim de yok.
En guzeli onu da karistirmak.
Sonra fimo yufkayi uzun dikdortgen parcalar halinde kestim.
Bir uca ici yerle$tirdim.
Kenarlardan kivirip, yuvarladim gitti.
Yufka cok cok ince oldugu icin 4-5 kati beraberce sardim.
Yanyana yerlestirip, uzerine yumurta sarisi, susam,
sicak firinda 175 C'da 20 dakikada citir citir pisti.
Sonuc bence ba$ariliydi. Pek guzel gitti.
Sabah sevgili i$ yerine de goturdu. O da pek begenmi$.
Ke$ke hep boyle az ugra$tiran tatlari sevsek ne guzel olur dimi?